Renovatie PKN kerk te Zegveld

De kerkzaal is geheel voorzien van een metal-stud gipsplaten voorzetwand, De ontstane spouw dient voor afvoer van retourlucht uit de mechanische ventilatie, die via het plafondgewelf naar buiten treedt. Dit geschiedt alleen tijdens kerkzaal gebruik.

Oude technische installatie:

Verwarming 100% elektrische met elektrische vloerplaten onder de banken, aangevuld met elektrische elementen aan de wanden . Geen mechanische ventilatie, dus verplicht ramen openzetten. Verlichting gloeilampen. 

Nadelen: lage binnen temperatuur ook tijdens de diensten, veel tocht, hoge stookkosten (alleen elektriciteit)

Nieuwe technische installatie:

Verwarming met vloerverwarming in kerkzaal en consistorie, 2 stuks Nibe warmtepompen achter de kerk, geen cv-ketel op aardgas (all-electric), mechanische ventilatie geconditioneerd op binnentemperatuur, vloer- en luchtkoeling, regelinstallatie met optimalisatie en afstandsbeheer voor ingaven van kerkdienst tijden.  Toevoerluchtroosters onder de kerkramen voor beheersing koudeval met als resultaat dat tochtklachten niet meer voorkomen. LED verlichting met lange levensduur en lage verbruikskosten.

De ventilatiekast, warmte/koel verdeler, buffervat en regelkast zijn in de bestaande bergruimte op de verdieping van de consistorie ge´nstalleerd.

De installateur heeft een goed werkende en nette installatie geleverd. We mogen terugzien op een mooi resultaat en een tevreden opdrachtgever.


TerugSIE bestaat 20 jaar
en heeft ruim 30 jaar ervaring!


© 2024  -  Alle rechten voorbehouden
Designed by: TinuX Design