Aardgasloze woning te Waarder

In de cv kast op de verdieping hing aan de wand een grote Agpo HR cv-ketel, deze heeft het 21 jaar prima gedaan en zou moeten worden vervangen. Er is voor gekozen geen nieuwe aardgas cv ketel te installeren, ook geen hybride ketel maar over te gaan op een volledig elektrisch aangedreven luchtwarmtepomp van Mitsubishi Heavy Industries van 8,0 kW. Deze heeft plaats gekregen achter de woning op het dakterras aan de oostzijde, deels onder het dakoverstek. Een prima beschutte plaats.

De cv kast op de verdieping is nu uitgerust met een 150 liter boilervat voor warm tapwater, een 80 liter elektrische boiler voor legionella veilig houden van tapwater en een regelkast aan de wand.  De elektrische boiler wordt periodiek ingeschakeld om het boilervat - dat normaal op 48C wordt gehouden - naar 70 C  te brengen.  De omschakeling van verwarming middels vloerverwarming  naar warmtapwater bedrijf geschiedt automatisch via de regeling. Via de digitale paneelmeters heeft men controle op de aanvoer-, retour-, boiler- en elektrische boiler temperaturen. Tevens is een kWh uur meter in het paneel opgenomen ter controle van het opgenomen elektrisch vermogen.

Op de zolder (2e verdieping) is slechts een buffervat, een Coolmark besturingsprint en een platen warmtewisselaar  (TSA) geplaatst. en aangesloten. De zuig- en pers leidingen (R410A koelmiddel) zijn weggewerkt in de koof van het dakoverstek.  

De regelkast is door SIE ontwikkeld en het systeem is ingeregeld op een maximaal haalbare C.O.P. (rendement).

De Mitsubishi luchtwarmtepomp met Coolmark print en TSA is geleverd en aangesloten door BLR Biemon te Montfoort.


TerugSIE bestaat 15 jaar
en heeft ruim 30 jaar ervaring!


© 2019  -  Alle rechten voorbehouden
Designed by: TinuX Design